Kayla

KaylaDankgebed, voorbeden en stil gebed bij de foto van Ilona Szwarc (Polen), WorldPress Photo 2013, Oude Kerk(gemeente), Amsterdam, 16 juni 2013:

God, wij komen tot U met onze gebeden, gaven, dankzeggingen en vragen. En met de keuze van de foto van Kayla, die zoveel vragen oproept. Die ons een ongemakkelijk gevoel geeft, – uit balans brengt en ontwricht. Gelijk Uw Woord dat soms ook doet. Dat is goed, HEER, en
daarom bidden wij …

 

Het zijn de voorouders van Kayla die ons aankijken, HEER, over haar schouders heen, zoals zij zelf niet doet. Ze roepen bittere en zoete herinneringen op. De voorouderfoto brengt ons onze voorvaderen te binnen, die uitgingen naar alle hoeken van de aarde. Als koopman en als predikant. HEER, laten wij ook denken aan de groten der aarde die ons voorgingen en in hun voetsporen treden. Zodat het Woord dat U ons aanreikt, over alle eeuwen heen, werkelijkheid wordt.
Daarom bidden wij …

God, wij kijken naar de extreem lange vingers van Kayla die niet druipen van mirre, zoals die van de bruid, maar de ogen van haar pop dichtdrukken. Een hand die zwaar drukt. Zo ervoer de Psalmdichter Uw hand, HEER. Wij vragen U, laat Uw hand ons de weg ten goede wijze, opdat wij die gaan. Laat Uw hand ons dragen en Uw ogen niet alleen streng en rechtvaardig maar ook liefdevol op ons gericht zijn. Zodat wij dit verder kunnen uitdragen, onze naasten tot zegen.
Daarom bidden wij …

HEER, wij bidden U voor alle vrouwen op de wereld aan wie onrecht wordt gedaan. Voor alle kinderen die geen kind mogen zijn. Voor ouders van wie het huwelijk op de klippen loopt en sporen achterlaten. Laten wij het weinige, het zeer weinige dat wij kunnen doen om voor de ander in te staan, ook doen. In Uw Naam.
Daarom bidden wij …

Wij doen voorbede voor het volk van Iran, waar de gematigde Rohani de presidentsverkiezingen heeft gewonnen.
Daarom bidden wij:

In stilte leggen wij aan U voor wat ons bezighoudt.
Daarom bidden wij…

Eeuwige God, red en behoud ons
want alleen U komt de lof toe
de eer en aanbidding
tot in alle geslachten
in de eeuwen der eeuwen.
AMEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.